Thursday 27 December 2012

Lecithin

Pengelmulsi Semulajadi


Lecithin- diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya
Lecithin merupakan pengelmusi semulajadi. Ia sangat membantu badan untuk menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A, D, E dan K. Lecithin boleh didapati dari telur, jagung dan kacang soya. Antara kegunaan lecithin adalah:
  • untuk proses metabolisme-kolestrol, triglycerides dan lemak darah. Lecithin akan memecahkan serta mencairkan lemak terutama kolesterol.
  • membantu mengawal paras triglycerides
  • membantu memecahkan lemak dalam badan dan mengurangkan lemak yang menyelaputi pembuluh darah.
  • mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol.
  • penting untuk fungsi otak kerana ia mengandungi kolina.


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Sebarang pertanyaan dan tempahan produk, boleh hubungi saya di linazakaria2012@gmail.com atau sms ke 012-5196442

No comments:

Post a Comment